Geen leasewagen, maar een tiny house als secundaire arbeidsvoorwaarde

“Geen leasewagen, maar een tiny house als secundaire arbeidsvoorwaarde? Wie is voor? 🙋‍♀️ Ik in ieder geval wel. Dus heb ik er één aangeschaft voor de medewerkers van Webmastery.”

Zo startte Margaret Massop haar LinkedIn-bericht over haar eerste tiny. Ze vervolgt: “Als hun thuissituatie dan een keer niet ideaal is om vanuit huis te werken, dan zijn ze welkom om tijdelijk te wonen en werken in dit schattige huisje. De eerste stap is in ieder geval gezet: de tiny is gekocht en staat te pronken op mijn erf in het buitengebied van Den Bosch. De volgende stap is om hem in te richten en te optimaliseren om er vanuit te wonen én werken. De ideeën hiervoor buitelen in mijn hoofd.

Ik ben zo enthousiast, dat ik denk dat ook voor andere werkgevers het aanbieden van tiny houses aan medewerkers dé manier kan zijn om talent binnen te halen. Net-afgestudeerden hebben vaak moeite met het vinden van een woning op de vastgelopen woningmarkt. En terwijl werkgevers dit inzetten als secundaire arbeidsvoorwaarde voor deze groep, bieden ze zonder dat ze het beseffen ook een betere werkplek voor medewerkers die niet tot hun recht komen op een druk kantoor.

Ik voorzie een toekomst waarin er parken of wijken met tiny houses ontstaan van mensen die vanuit huis werken en elkaar weten te vinden voor sociaal contact. Óf groepen tiny houses in buurt van een bedrijf om een ideale mix te vinden tussen thuiswerken en op kantoor kunnen komen vergaderen.

Thuiswerken 2.0. Wie is voor?”

Het bericht kreeg zoveel bijval dat hij viraal ging. Bekijk het bericht, inclusief de toffe reacties, op LinkedIn:
Geen leasewagen, maar een tiny house als secundaire arbeidsvoorwaarde