Webmastery werkvakantie op een boerenerf

Ik zit in de bus op weg naar mijn eerste werkvakantie met Webmastery. Heb er zin in! De Heicohoeve is de komende dagen de plek waar ik samen met mijn collega’s ga werken, leren, koken en plezier hebben. Het is een boerenerf net buiten Zutphen midden in de natuur. Met een dierenweide, speeltuin en notenboomgaard. Vanaf het erf kunnen je zo door de weilanden lopen. We wonen en werken deze week in de 4 tiny houses en gemeenschappelijke ruimte ‘De Buizerd’. 

Tiny house ‘De Korenbloem’ is de komende 4 dagen de plek waar ik slaap en werk. Ik deel het ‘huisje’ met collega Jessica. Als ik binnenkom ben ik verrast over de ruimte. Het is best groot voor tiny. De Korenbloem is verder van alle gemakken voorzien. Er is zelfs een vaatwasmachine, dat is voor mij echt luxe, want thuis heb ik die niet. Het doet wel wat koel aan door de metalen wanden. De mooie en warme inrichting met lounge bank en stoelen en een grote foto van korenbloemen maakt dit goed. Als ik ernaar kijk, waan ik me even terug in de tijd toen korenbloemen nog volop in het wild groeiden.  

De eerste dag ga ik werken in de gemeenschappelijke ruimte met een aantal collega’s. Het is leuk om even echt samen te zijn met de mensen die ik tot nu toe alleen nog maar via Teams had gezien en gesproken. Na een tip van een collega, lukt het me vrij makkelijk om in te loggen op het openbare WiFi netwerk van de Heicohoeve. Ik kan werken!  

Mijn productiviteit deze dag is niet zo groot. Veel afleiding en de ruimte is mij net te donker om goed te kunnen werken. Ik besluit om de volgende dag in ons tiny house te blijven. Tijdens de lunch, het avondeten en ’s avonds zoek ik mijn collega’s op in De Buizerd.  

Pipowagen op de Heicohoeve, Zutphen 2024

Mijn ‘kantoor’ is in een handomdraai ingericht

De volgende dag lukt het me om de stekkerdoos waar de tv in zat zo te plaatsen dat ik de stekker van mijn laptop erin kan doen. Ik heb van huis een toetsenbord, muis en laptopstandaard meegenomen en richt in een handomdraai mijn ‘kantoor’ voor de woensdag en donderdag in. Ik kan al mijn spullen met gemak kwijt op de grote eettafel in het midden van het tiny house. 

Tijdens de werkweek heb ik twee keer een online vergadering gehad en dit ging goed. Wel bevroor het beeld af en toe even bij één van mijn collega’s. De volgende keer neem ik wel een verlengsnoer mee, zodat ik overal kan werken waar ik wil. 

De WiFi is wel wat trager dan thuis, soms moet ik wat langer wachten voordat iets is geladen. Mogelijk komt dit ook doordat we inmiddels met zo’n twintig collega’s aanwezig zijn voor de teammiddag midden in de week en er waarschijnlijk meer dan gemiddeld gebruik wordt gemaakt van het netwerk van de Heicohoeve. De middag met een interessante en leuke workshop over inclusieve communicatie van Evita Lammes is in De Buizerd. De gezamenlijke ruimte is hier uitermate geschikt voor.  

‘Heerlijk in de Pipowagen werken en de drukte thuis ontvluchten’ 

Naast de tiny houses kun je op de Heicohoeve ook tijdelijk in twee Pipowagens wonen en werken. Deze zijn volledig van hout en passen beter bij mijn beeld van een tiny house. De Pipowagens zijn compact ingericht en geschikt voor 2 personen. Tussendoor kun je buiten op de veranda genieten van het zonnetje en kwakende kikkers in de poel. Binnen is het heerlijk licht en er staat een kleine tafel waaraan je kunt werken. Het lijkt me erg leuk om hier nog een keer terug te komen. Lekker de drukte van mijn gezin thuis ontvluchten en een paar dagen werken in een van de Pipowagens.  

De werkvakantie samengevat 

De metalen wanden van de 4 tiny houses en de groepsaccommodatie doen minder knus aan als de houten Pipowagens, maar van binnen is het fijn. Bij de keuze van meubels is er duidelijk voor comfort gekozen. In de ‘tiny’ houses staat een serieuze 6-persoonstafel om aan te werken en de banken zitten heerlijk.  

Tip: neem zelf een verlengsnoer mee! Er zit namelijk geen stopcontact dicht bij de tafel waar je je laptop even snel in kan pluggen.  

De metalen wanden maken het huisje wat gehorig. Het voordeel is dat je volop geniet van het buitenleven met rustgevende kikker-, schapen- en vogelgeluiden. Het nadeel is dat als je niet tegelijk naar bed gaat, je elkaar kan horen. 

Door de gezamenlijke ruimte is het een mooie locatie om met collega’s een werkvakantie te houden. De groepsaccommodatie is geschikt voor ongeveer 25 personen.  

Pipowagen op de Heicohoeve, Zutphen 2024